Θέμα:
Τα γλυπτά μέσα από τον φακό σας

Ήρθε η ώρα να ετοιμάσεις την κάμερά σου, να προετοιμαστείς και να απαθανατίσεις ίσως κάτι που φαίνεται άψυχο αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτεί κάποια στιγμή έντονης ζωής στην ιστορία. Παντού γύρω μας, σε δρόμους, πλατείες, πάρκα, κτήρια έχουν τοποθετηθεί και βρίσκονται μνημεία και γλυπτά άρρηκτα συνδεδεμένα με ιστορικά γεγονότα. Φωτογράφισε τα με τον φακό σου, με την δική σου οπτική και δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει η @digitalglyptotheque.

Ημερομηνίες
Έναρξη διαγωνισμού : 01/03/2021
Αποστολή φωτογραφιών : μέχρι και 19/03/2021
Παράταση Διαγωνισμού: μέχρι 30 Μαρτίου 2021

Αίτηση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.digitalglyptotheque.gr όπου εκεί θα βρουν την σχετική φόρμα συμμετοχής στην οποία θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους ή να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο: www.digital glyptotheque.gr/diagonismos-photografias συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα πεδία με τις πληροφορίες που ζητούνται.
Ως τελευταία προθεσμία αποστολής των συμμετοχών των ενδιαφερόμενων, ορίζεται η 20 /02/2021.

Έπαθλα
Προβλέπεται η ανάδειξη τεσσάρων νικητών. Ειδικότερα, θα δοθούν τα ακόλουθα δώρα:
1ος νικητής: Η νικητήρια  φωτογραφία θα δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ιστοσελίδας καθώς και στην ιστοσελίδα μας και θα οριστεί ως εξώφυλλο της ΚΑΙ θα του αποσταλεί επίσης ως δεύτερο δώρο η φωτογραφία του σε μορφή παζλ.
2ος νικητής: Θα εκτυπωθεί και θα αποσταλθεί η φωτογραφία του σε επιμελημένο πλαίσιο.
3ος νικητής: Ένα μπλουζάκι με τυπωμένο το σύμβολο της ιστοσελίδας μας.
ΕΠΙΣΗΣ ένας 4ος νικητής θα αναδειχθεί από όσους ψηφίσουν και συνεισφέρουν στην ανάδειξη των νικητών, ο οποίος και θα κερδίσει και αυτός ένα δώρο έκπληξη.

Διαδικασία ανάδειξης των νικητών

Μετά την ολοκλήρωση και την παραλαβή όλων των αιτήσεων των διαγωνιζομένων, οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν σε Facebook και Instagram και στην ιστοσελίδα μας για να ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Στο Facebook οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν όλες σε ένα άλμπουμ ώστε το κοινό να μπορεί εύκολα να δίνει την θετική του ψήφο σε αυτή-ές τις φωτογραφίες που του αρέσουν.
Αντίστοιχα στο Instagram η κάθε φωτογραφία θα αναρτηθεί με βάση την ημερομηνία υποβολής της και θα αποτελέσει μία ξεχωριστή δημοσίευση στο προφίλ της ιστοσελίδας μας, όπου και πάλι θα μπορεί το κοινό να πατήσει like δίνοντας την θετική του ψήφο.
Τέλος στην ιστοσελίδα μας θα έχει δημιουργηθεί μια ξεχωριστή καρτέλα όπου θα είναι αναρτημένες όλες οι υποψηφιότητες και το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει θετικά.
Τα likes είναι αυτά που θα αναδείξουν τον νικητή. Μετά την λήξη της περιόδου ψηφοφορίας, η ομάδα μας θα σημειώσει και θα προσμετρήσει τα likes και στα 3 μέσα και θα συμψηφίσει τις ψήφους ώστε να αναδειχθούν οι νικητές. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.
Οποιαδήποτε κοινοποίηση, αναδημοσίευση και αποστολή της δημοσίευσης θα βοηθήσει να κερδίσει μια φωτογραφία περισσότερες ψήφους. Θα ληφθούν υπόψιν όμως ΜΟΝΟ τα likes που θα υπάρχουν στις επίσημες αναρτήσεις στα μέσα της digital glyptotheqye.

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής και ψηφοφορίας: Να κάνετε εσείς και οι ψηφοφόροι σας like στη σελίδα μας στο Facebook και follow στο Instagram!

Επίσης:
• Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με 1 έως 2 διαφορετικού περιεχομένου φωτογραφίες. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή του θα ακυρώνεται
• Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες
• Οι φωτογραφίες υποβάλλονται αποκλειστικά ψηφιακά, σε αρχεία μορφής JPEG και θα έχουν μέγεθος έως 10 MB και ανάλυση τουλάχιστον 240dpi
• Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι αυθεντική/ προσωπική λήψη του/της διαγωνιζόμενου/ης
• Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν με κάποιο τρόπο εξασφαλίσει την έγκριση των προσώπων που απεικονίζονται
ΔEN γίνονται δεκτές οι φωτογραφίες:
• Που φέρουν υδατογράφημα, υπογραφή ή άλλο διακριτό στοιχείο
• Έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία σε βαθμό που παραποιείται η πραγματικότητα
• Προβάλλουν σκηνές βίας, άσεμνο ή προσβλητικό περιεχόμενο
• Έχουν σταλθεί μετά το πέρας του διαγωνισμού και δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις

Δικαιώματα/ Προσωπικά Δεδομένα
1. Τα στοιχεία επικοινωνίας που καταθέτετε με την υποβολή των φωτογραφιών σας, θα πρέπει να είναι ακριβή ώστε, εάν κριθεί απαραίτητο, να καταστεί δυνατή η έγκαιρη επικοινωνία μαζί σας.
2. Η συλλογή των προσωπικών σας στοιχείων γίνεται μόνο για τις ανάγκες διενέργειας του διαγωνισμού.
3. Τα στοιχεία σας δεν θα χρησιμοποιηθούν για λόγους πέραν της συμμετοχής σας στο διαγωνισμό.
4. Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στα κοινωνικά δίκτυα της ιστοσελίδας μας. Οι ίδιοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς και με ηλεκτρονική επιστολή στην διεύθυνση την οποία έχουν δηλώσει.
5. Αποκλείεται πάσης φύσεως εμπορική εκμετάλλευση του φωτογραφικού υλικού.
6. Αναφορά στον/στην δημιουργό στον/στην οποίο/α ανήκει το έργο θα γίνεται όπου αυτό είναι δυνατόν.
7. Ο διοργανωτής δεν φέρει ευθύνη για τυχόν κακόβουλη χρήση του φωτογραφικού υλικού π.χ. ανάρτηση φωτογραφίας που δεν ανήκει στο άτομο που την υπέβαλε. Στην περίπτωση που αποδειχθεί κακόβουλη χρήση φωτογραφίας ή συμμετοχή στο διαγωνισμό του ατόμου που τη διέπραξε καθίσταται αυτομάτως άκυρη.
8. Ο διοργανωτής δεν φέρει ευθύνη για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των φωτογραφισμένων προσώπων. Για ανωτέρω ενδεχόμενες παραβιάσεις ευθύνεται αποκλειστικά ο/η δημιουργός.
9. Σε περίπτωση που ο διοργανωτής διαπιστώσει ότι διαγωνιζόμενος αναδείχθηκε νικητής έχοντας παραβιάσει κάποιον/ους από τους ανωτέρω όρους έχει δικαίωμα να ακυρώσει τη συμμετοχή επιφυλασσόμενος παντός νόμιμου δικαιώματός του.
10. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να μεταβάλει τους όρους του διαγωνισμού, τη διάρκεια ή ακόμη και να τον ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή και να ενημερώσει τους συμμετέχοντες με οποιονδήποτε τρόπο κρίνει πρόσφορο.

Αποδοχή Όρων
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνιστά ανεπιφύλακτη και πλήρη αποδοχή όλων των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού από τους διαγωνιζόμενους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διεξαγωγή τού διαγωνισμού μπορείτε να απευθύνεστε στο e-mail: info@digitalglyptotheque.gr, όπως επίσης και στα κοινωνικά μας δίκτυα.