Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι με πολύ κέφι και όρεξη έχουμε ολοκληρώσει και προσφέρουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο και ενδιαφερόμενη ακουστικές ξεναγήσεις στα δημόσια γλυπτά της πόλης των Ιωαννίνων.

Μετά την προσπάθειά μας για χαρτογράφησή τους,  προσπαθήσαμε να συστήσουμε τα δημόσια γλυπτά της πόλης  στο ευρύ κοινό μέσα από τη δυνατότητα μίας ακουστικής ξενάγησης, η οποία θα παρέχει πληροφορίες για κάθε δημόσιο γλυπτό ιστορικού ενδιαφέροντος, δημιουργώντας έτσι μία ακουστική γλυπτοθήκη. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού,  χαράχτηκαν διαδρομές ξενάγησης σε σημεία της πόλης τα οποία παρουσιάζουν σημαντική συγκέντρωση δημοσίων γλυπτών.

Οι διαδρομές αυτές (σχεδιασμένες για ενήλικες και για παιδιά) έχουν μορφή περιπάτου ελεύθερης επιλογής, σημειώνουν κάθε δημόσιο γλυπτό στο χώρο και παρέχουν για αυτό τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε ο περιπατητής να γνωρίσει τη σημασία του αλλά και την ιστορία που το συνοδεύει. Η σύσταση του κάθε γλυπτού γίνεται μέσα από μία ακουστική ξενάγηση, η οποία ενσωματώνει και κατευθυντήριες οδηγίες, για τη δημιουργία της οποίας χρησιμοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα izi.travel.

Μέσω της πλατφόρμας, ο/η περιπατητής έχει τη δυνατότητα, μέσω μίας έξυπνη ηλεκτρονικής συσκευής (π.χ. τηλέφωνο), να κατεβάσει την εφαρμογή, να επιλέξει τη διαδρομή που θέλει, να καθοδηγηθεί σε αυτή και να ακούσει τις πληροφορίες για κάθε γλυπτό τη στιγμή που θέλει και όσες φορές το επιθυμεί. Παράλληλα, μπορεί και μέσα από τον υπολογιστή του να ακολουθήσει τις διαδρομές και να έχει μία εικονική ξενάγηση.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για οδηγίες πρόσβασης στις ξεναγήσεις, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ή αναζητήστε τες στο μενού:

https://www.digitalglyptotheque.gr/audio-guide/

Σας ευχόμαστε καλή ξενάγηση!

 

Post Author: Editor

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments