Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24, η Ομάδα μας συμμετέχει στο Δίκτυο Σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων το οποίο εκπονεί το πρόγραμμα με τίτλο: “Ιωάννινα-γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μου!”.

Στο Δίκτυο Σχολείων συμμετέχουν οι Στ’ τάξεις των ακόλουθων σχολείων: 11ο, 16ο,21ο, 24ο, 26ο, Σταυρακίου, Πεδινής και Κουτσελιού. Συνολικά εμπλέκονται 19 εκπαιδευτικοί και πάνω από 180 μαθητές/τριες.

Σκοπός της προτεινόμενης δράσης είναι οι μαθητές/ μαθήτριες να έρθουν σε στενότερη επαφή -ώστε τελικά να γνωρίσουν, να οικειοποιηθούν και τελικά να αγαπήσουν- τόσο την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους, όσο και τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις της ιστορικής επιστήμης με ταυτόχρονη ενίσχυση της δημιουργικότητας μέσω Μάθησης με Βάση Ερευνητικές Εργασίες (Project-Based) που απαιτεί από τους μαθητές/τριες να ασχοληθούν ενεργά με ουσιώδη, υφιστάμενα προβλήματα για εκτενές χρονικό διάστημα, ελέγχοντας την ορθότητα των ιδεών τους μόνοι τους.

Το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης και η Ομάδα Μαθητείας στην Ιστορία παρέχει την επιστημονική καθοδήγηση και εμπλέκεται στον προγραμματισμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων τόσο εντός όσο και εκτός των σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την πορεία της όλης συνεργασίας μπορείτε να επισκεφθεί τον παρακάτω σύνδεσμο:
“Ιωάννινα-γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μου!”

Post Author: Editor

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments